Donateurs willen steeds meer betrokken zijn bij de projecten die ze ondersteunen. Storytelling helpt helpt NGO’s om dat te realiseren. Met verhalen van de mensen vanuit de hulpprojecten krijgen donateurs een kans om te zien en voelen wat hulp heeft opgeleverd. Storytelling biedt zelfs een kans om relaties tot stand te brengen tussen donateurs en de mensen vanuit de hulpprojecten.

Verhalen die raken
Ondanks veel informatie ontbreekt toch vaak een relatie met het hulpproject dat je steunt. Door de mensen van de hulpprojecten zelf te laten zien wat de hulp voor hen betekent in hun dagelijks leven, krijgt de donateur een goed beeld over de impact van zijn gift. Zij tonen in korte videoverhalen hoe hun leven is veranderd en wat ze nu allemaal wél kunnen. Hoe de hulp een impact heeft op de totale gemeenschap. Deze verhalen geeft donateurs een kans om mee te leven, een relatie op te bouwen met de mensen en op elk gewenst ogenblik te zien wat hun donaties teweeggebracht hebben.

Vertellers vanuit de hulpprojecten
Golypoon geeft mensen vanuit de hulpprojecten een kans om verhalen te maken. Door middel van trainingen, smartphones en een online workflow, doen zij als reporters verslag van het effect van de hulpprojecten. Op deze manier ontstaan authentieke verhalen, die de donateurs tonen wat de impact is van het hulpproject op het dagelijkse leven van de ontvangers. Het aanbieden van deze verhalen op regelmatige basis, helpt om een relatie op te bouwen tussen de donateurs en de verhalenvertellers.

Relatie opbouwen
Door verhalen van mensen ter plekke op een structurele manier aan te bieden, kan een duurzame relatie tussen donateurs en de vertellers ontstaan. Frequentie van de verhalen, herkenning en identificatie spelen hierbij een grote rol.