De corona crisis raakt ook alle werkzoekenden in Nederland. De onzekerheid voor veel bedrijven en de verplichte sociale afstand maken het solliciteren op een baan niet makkelijker. Om werkzoekenden te helpen solliciteren werkt Golypoon samen met Werkkracht aan een training voor het maken van een profielfilm.


In deze tijd is het extra belangrijk om een goede indruk van jezelf geven. Een profielfilm kan daarbij erg helpen. Niet alleen zegt deze veel over wie werkzoekenden zijn, ook kun ze daarin tonen wat ze willen of wat belangrijk voor ze is.
Verhaal maken en vertellen
De pilot bestaat uit een eerste groep kandidaten die samen met de trainers van Werkkracht gaan werken aan hun verhaal. Dit verhaal vormt de basis van de profielfilm. Vervolgens gaan deelnemers aan de slag met de vermelding van deze basis. Uiteindelijk kan iedere deelnemer een korte profielfilm presenteren aan de werkgever.

Deze pilot training Storytelling Profielfilm is een samenwerking van Golypoon, Werkkracht, het Werkgers Service Punt (WSP) en diverse werkgevers.