God en kerk als oneindige motivatie

‘Mijn leven als bewijs dat God gebeden verhoort’

April 21 2022, Kisumu Kenia 

Het is zondagmorgen 10.00 uur als Vivian een tuctuc neemt richting haar kerk. Ze wil laten wat haar geloof betekent en hoe mede-gelovigen haar steunen in haar leven.

De Jesus Prince of life church bevindt zich op een groot terrein ergens langs een grote weg in Kisumu. Buiten spelen de kinderen. Een scherp en overstuurd geluid geeft aan waar de kerkdienst plaatsvindt deze zondagochtend. “Daar in die blauwe tent moeten we zijn”, wijst Vivian. “De dienst is niet in het Engels, maar wees gerust ik zal wel vertalen.”

Die vertaling blijkt nog wel een uitdaging vanwege het verbale geweld. Vooraan staat een koor uitbundig in microfoons te zingen, dat nog eens extra versterkt wordt door allerlei koorleden met microfoons. Omdat het geluid consequent op maximaal volume staat, is het geluid totaal overstuur. Het mag de pret van de bezoekers niet drukken. Overal wordt uitbundig gedanst, geklapt en gezongen.

Volhouden

Eenmaal buiten in de rust, vertelt Vivian over de betekenis van deze kerkgemeenschap voor haar persoonlijk. “Deze mensen steunen elkaar. Ik hecht erg veel waarde om mijn geloof samen met deze mensen te beleven. Bovendien geeft de preek mij altijd bemoediging en hoop. En die hoop heb ik net als vele andere mensen hier enorm hard nodig om het vol te houden. Om toch licht te blijven zien op alle donkere dagen.”

God betekent zo enorm veel voor me. Zonder mijn geloof zou ik het nooit hebben gered. Weet waar ik vandaan kom en zie waar ik nu sta. Mijn reis is het bewijs dat God gebeden verhoort!

Gebeden verhoord

De Vivian die op deze zondag in de stilte haar gedachten ordent, herinnert aan de Vivian van vier jaar geleden. Haar glimlach heeft even plaatsgemaakt voor een serieus, strak gezicht. Er is vermoeidheid te zien. De kerkdienst, maar misschien wel deze hele week hard werken en natuurlijk alle verrassingen, lijken hun tol te eisen. “God betekent zo enorm veel voor me. Zonder mijn geloof zou ik het nooit hebben gered. Weet waar ik vandaan kom en kijk waar ik nu sta. Mijn reis is het bewijs dat God gebeden verhoort!” 

Bekijk de video bij deze blog:

Video afspelen

Einde van deze serie over Vivian