Werken in een wonderkeuken:

‘Eten maken waar ik nog nooit van heb gehoord’

October 20 2018, Kisumu Kenia 

Inmiddels is het bijna tien uur, als Vivian aankomt bij het prestigieus vijfsterren Souvereign Hotel aan de rand van Kisumu. Ze heeft ruim een uur gelopen om hier te komen en moet opschieten. Op tijd komen is hier een absolute vereiste. 

“Ik werk als stagiair in de keuken van dit hotel”, zegt Vivian terwijl ze haar witte schort voordoet en haar muts opzet. “De Chef kok leert me allerlei lekkernijen maken als croissants, muffins, suikerbrood. Ik had hier nog nooit van gehoord!”  Het contrast met haar eigen ‘keuken’, een simpel oventje op houtvuur, is dan ook groot. “Er gaat een wondere keukenwereld voor mij open.” 

Ei

Vivian werkt hard om alle producten te maken voor deze dag. Ze toont veel inzet en is erg leergierig. Een foutje tijdens het maken van muffins, zorgt ervoor dat ze dan even uit haar humeur is. “Tijdens het bereiden van het deeg liet ik een ei op de grond vallen. Op de grond! Ik kan daar zo boos van worden op mezelf. Ik eis altijd het beste. Een fout als deze vergeef ik mezelf mijzelf niet makkelijk.”

Broodjes

Vivian loopt naar een grote machine en vertelt: “Hier werken is een enorme leerzame ervaring voor me. Al die machines. Ik push mezelf echt om het maximale te leren hier.” Terwijl het deeg wordt gekneed door de grote deegmachine, maakt Vivian de keuken schoon. “Zo direct gaan we aan de slag met de bestellingen van de gasten uit het restaurant. Dan mag ik allerlei broodjes leren maken!” De uitgebreide menukaart van dit hotel is een enorm contrast met de maaltijden thuis. “Veel maaltijden die we hier serveren zullen we nooit eten thuis. Maar wie weet als ik een vaste baan heb, kan ik met mijn broer en zussen ooit nog een keer in een restaurant als dit gaan eten.”

Bekijk de video bij deze Blog:

Video afspelen