Diploma Verpleegkunde:

'Vandaag ben ik blij, verdrietig en alles tegelijk'

April 19 2022, Kisumu Kenia 

Vandaag is de grote dag! Vivian krijgt haar diploma verpleegkundige uitgereikt. Samen met haar familieleden viert ze deze grote mijlpaal. “Vandaag ben ik verdrietig, blij en eigenlijk alles tegelijk.”

Grote verrassing voor Vivian was dat vandaag haar diploma uitreiking niet live, maar online zou plaatsvinden. “Dit maakte me verdrietig. Vandaag wilde ik graag mijn familie meenemen naar de uitreiking. Maar door de online viering,  dacht ik dat er niemand zou komen en dat ik geen feestje zou kunnen vieren.”

Vivian was er echter niet van op de hoogte, dat er allerlei zaken geregeld waren om toch een feest voor haar te organiseren. Vivian: “Ik was in shock. Samen met mijn twee zusjes moest ik naar meneer John, de eigenaar van het Souvereign Hotel komen. Daar zou ik een cadeautje krijgen. Toen hij mij naar het restaurant haalde wist ik niet wat ik zag. Mijn familieleden, mevrouw Clara van Ujima en Edwin van Golypoon waren daar! Ik wist niet wat ik moest zeggen en kon op dat moment alleen maar huilen van geluk!”

Stralende glimlach

De rest van de middag was erg bijzonder voor Vivian. Wat opvalt, is haar stralende glimlach die de hele dag niet meer verdwijnt. Een groot contrast met de Vivian van vier jaar geleden.  “Wat ben ik gelukkig”, aldus een stralende Vivian. “Om hier samen te zijn met mijn familieleden in het restaurant van de Souvereign. Waar ik ooit stage liep als student van Ujima. Ik had niet verwacht om samen met oma, tantes, oom en mijn zussen hier te mogen eten. Vandaag is een geluksdag, na al het harde werken mag ik genieten van wat ik heb mogen bereiken in de afgelopen jaren.” 

Ommekeer

Vandaag markeert dan ook wellicht de ommekeer in het leven van Vivian. “Het maakt me bijzonder trots om de eerste van de familie te zijn, die een opleiding heeft gevolgd aan de universiteit. Niemand heeft dat ooit gedaan en ik mag dat zomaar doen. Ik ben iedereen dan ook enorm dankbaar! Ik hoop binnenkort mijn diploma op te halen en dan kan ik gaan solliciteren voor een baan. Deze baan geeft me structurele inkomsten, waardoor ik alle rekeningen makkelijker kan betalen. Bovendien geeft het me een kans om te doen waar ik altijd van droomde: zuster worden. Ik dank God en iedereen die dit voor mij heeft mogelijk gemaakt!”

Bekijk de video bij deze blog:

Video afspelen