Mariam VIT uitgeknipt Close Up

Mariam is nieuwe medewerker Golypoon Kenya

'Nooit opgeven is een van mijn kwaliteiten'

06 januari 2023, Nairobi, Kenia

Mariam Zaitun werkt sinds dit jaar voor Golypoon. Ze gaat aan de slag als assistent-trainer Storytelling en maakt allerlei losse videoprojecten voor verschillende opdrachtgevers in Kenia. In onderstaand interview vertelt ze ons over haar geschiedenis en haar dromen om meisjes te helpen meer impact te hebben. “Mijn droom is om andere jonge vrouwen te inspireren om hun leven ten goede te veranderen en hun verhalen te vertellen om meer impact te hebben.”

“Mijn naam is Mariam Zaitun, ik woon in Nairobi, Kenia. Ik ben een alleenstaande moeder en ik woon samen met mijn 8-jarige dochter. Het is moeilijk om een alleenstaande ouder te zijn. Ik heb mijn leven gewijd aan veel moeite doen en tijd vinden in mijn hectische schema om voor mijn dochter te zorgen. Ik maak lange dagen om voor mijn kind te zorgen. Als alleenstaande moeder heb ik geen financiĆ«le steun. Ik streef ernaar om mijn dochter te voorzien van voedsel, onderdak en andere benodigdheden zoals school vergoedingen. Mijn liefde voor haar is het enige dat ons gezin gezond en levend houdt. maar soms voelt het alsof de wereld instort. Zelfs als het ene verbetert, gaat het andere achteruit.”

Spelwisselaar

“Ik maakte de middelbare school af in 2011. Mijn ouders hadden niet het geld om me naar de universiteit te brengen, dus besloot ik op zoek te gaan naar klusjes om in de stad te overleven en ook om te helpen bij het opvoeden van mijn broers en zussen. 6 jaar lang was ik gewoon Ik deed klusjes. Het leven was zwaar, ik werkte als serveerster, schoonmaakster en wachtvrouw. In 2017 kreeg ik de kans om bij NairoBits te gaan werken, en toen veranderde alles ten goede. In Nairobits specialiseerde ik me in digitaal ontwerp, ik was een jaar en zes maanden in NairoBits, tijdens mijn tijd bij NairoBits ontmoette ik toen het Golypoon-team. Ze volgden training in Video Impact-training, ik ontwikkelde een interesse in videoverhalen vertellen. Vijf jaar later ben ik een medewerker bij Golypoon! “

Levens veranderen

“Sinds 2019 ben ik ICT-trainer in een community-based organisatie die werkt met jongeren met een kwetsbare achtergrond. Daarvoor, in 2018, heb ik acht maanden als grafisch ontwerper in een drukkerij gewerkt.”

Ik vond dat het tijd was om verder te gaan na vier jaar in een bepaald gebied te hebben gewerkt, maar het vinden van een nieuwe baan bleek een uitdaging. Dat is het moment waarop Edwin met me sprak over zijn toekomstige ambities om met NairoBits samen te werken om studenten te onderwijzen in het vertellen van verhalen, maar hij had een uitdaging van afstand, dus vroeg hij me of ik bereid zou zijn om het Golypoon-team te versterken en vanuit Nairobi te werken als VIT-trainer . Ja, antwoordde ik gaarne. Ik dacht dat dit een fantastische kans was, want het gaf me een nieuwe start.”

“Ik besloot mijn recente baan op te zeggen omdat ik op zoek was naar een plek waar ik mijn talenten kon laten groeien en als individu bood mijn oude baan me die kans niet echt. Bij Golypoon had ik het gevoel dat ik kon groeien als creatief, verhalenverteller en verandert ook veel levens van deelnemers aan het proces van het doen van trainingen en projecten. Verhalen vertellen. Het is een geweldige kans. Het was in het begin heel moeilijk om een baan op te zeggen waar ik al 3 jaar aan het werk ben, maar ik wist dat ik zou goed zijn.”

Dag op het kantoor van Golypoon Kenia

Ik ben momenteel bezig met videobewerking van de verhalen die we in Kisumu en Nairobi hebben vastgelegd tijdens een training Storytelling in november 2022. Een dag op het kantoor van Golypoon, ik ga naar kantoor om mijn schema door te nemen begint met het beantwoorden van e-mails van klanten en Golypoon hoofdkantoor, werken aan de meest recente videoprojecten en onderhouden van contact met opdrachtgevers na afronding. Maak ook de workflow die we vanaf maart gaan gebruiken voor onze training Storytelling for Nairobits.”

“Mijn doel in mijn huidige functie is om videovertellers van hoge kwaliteit op te leiden die in staat zijn om hun eigen verhalen en die van hun gemeenschap in video te vertellen. Ook wil ik ze leren om een inkomen te halen uit hun vaardigheden om videoverhalen te vertellen. Mijn droom is om te inspireren andere jonge vrouwen, hun leven ten goede veranderen en hun verhalen vertellen om meer impact te hebben.”

Bekijk de video bij deze Blog:

Video afspelen