Dubbele baan én een studie:

'Goed organiseren en doorzetten zijn mijn kwaliteiten'

October 20 2018, Kisumu Kenia 

Het is even voor half zeven wanneer Vivian aankomt bij een groot hek. Ze groet de bewaker en gaat door de poort richting een van de kantoorgebouwen. Ze is hier voor haar baan als schoonmaakster. “Ik heb ruim anderhalf uur om te zorgen dat alle kantoren schoon zijn, voordat de medewerkers om acht uur beginnen met hun werk.”

Geld dat Vivian verdient met het schoonmaakbaantje gebruikt ze voor voor het betalen van allerlei kosten voor onderhoud. “Als kostwinner moet ik zorgen dat er geld is voor allerlei zaken als kleding en voedsel. Maar ook voor de huur van ons huis en schoolgeld.”

Nieuwe toekomst

De baan is een flinke uitdaging. Zeker nu Vivian een opleiding Hospitality doet bij Ujima. “Ik ben superblij dat ik ben aangenomen bij Ujima”, zegt Vivian opgetogen. “Ik kan nu een diploma halen. Hierdoor heb ik meer kans op een vaste baan. En een baan kan mij helpen om structureel geld te verdienen en om een betere toekomst te krijgen.”

Het doen van deze opleiding voor een betere toekomst, betekent wel dat ze de komende anderhalf jaar flink moet aanpoten. Vivian: “Ik ben sterk en kan goed organiseren. Natuurlijk moet ik alles rondom mijn opleiding plannen, maar ik heb het nu zo geregeld, dat ik deze baan kan doen voordat school begint. Als ik ’s middags klaar ben met school, verkoop ik nog groenten en fruit op de markt. Op deze manier lukt het precies.”

Betrouwbaar

Inmiddels zijn alle kantoren schoongemaakt. Vivian heeft nog ruim tien minuten, voordat de medewerkers arriveren. “Nog even deze vloer dweilen. Daarna heb ik precies een uur en vijftig minuten om bij het Souvereign Hotel te komen. Tien uur begint namelijk mijn stage. Eén van de dingen die ik leer op mijn opleiding is, dat we betrouwbaar moeten zijn. Dat betekent dat ik daar absoluut niet te laat wil komen!

Bekijk de video bij deze Blog:

Video afspelen