"VIT biedt onze studenten kans om regie te nemen voor een betere toekomst."

Magdalene Wanjugu, directeur Nairobits

Nairobi, Oktober 2021 

Golypoon en Nairobits zijn gestart met de Video Impact Training Nairobi. De training is een uitbreiding op het bestaande aanbod van de ICT-opleiding in Nairobi.  “Doel is om studenten als videomakers extra kansen te bieden op de arbeidsmarkt.”

“Met de Video Impact Training (VIT)willen we inspringen op de groeiende behoefte aan professionele video’s vanuit het bedrijfsleven”, aldus directeur Magdalene Wanjugu. “De  komende 5 jaar willen we elk semester een nieuwe groep videomakers afleveren. Voor hen betekent dit, dat ze extra vaardigheden hebben en hun marktwaarde vergroten.”

Extra vaardigheden 
De VIT is een structureel onderdeel geworden van de ICT opleiding van Nairobits. Wanjugu: “Naast ons bestaande ICT programma voor het ontwikkelen en vormgeven van websites, bieden we met de VIT nu ook de mogelijkheid om professionele video’s te maken.  We spelen hiermee in op de groeiende vraag van bedrijven en organisaties in Kenia naar video’s voor online en social media.”We geloven dat de VIT studenten mentaal en sociaal sterker maakt en hen kansen geeft om de regie te nemen op een betere toekomst.” 

Sociaal en mentaal sterke studenten 
Naast een toenemende vraag naar video’s helpt de VIT studenten hun marktwaarde te vergroten. Wanjugu: “We vinden het erg belangrijk om naast allerlei professionele vaardigheden ook sociale vaardigheden aan te leren. De Video Impact Training helpt ons daarbij. Onze studenten komen vanuit slechte omstandigheden  en hebben een sociale achterstand. We moeten flink ons best doen om ze sterker te maken. We hebben gezien dat de VIT hen mentaal en sociaal sterker maakt en hen kansen geeft om de regie te nemen op een betere toekomst.”

“We doen een dringende oproep aan iedereen die wil helpen om de Video Impact Training mogelijk te maken door middel van opdrachten of donaties.”

Kosten uit lokale video-opdrachten en donaties
De kosten van de VIT worden betaald door opdrachten vanuit het bedrijfsleven en donaties. “Studenten die hier komen hebben door omstandigheden geen geld voor een opleiding. Vaak omdat hun ouders zijn overleden of geen vast inkomen hebben. De kosten voor onze opleiding dekken we door opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Maar dit is niet genoeg. Daarom doen we een dringende oproep aan  bedrijven en mensen die willen helpen om onze opleiding en de Video Impact Training mogelijk te maken.” 

Help de VIT mogelijk maken! Klik hier voor meer informatie.

Doelen van de Video Impact Training Nairobits

Leer professionele en sociale vaardigheden als video maker

Maak professionele video's voor externe opdrachtgevers

Activeer je netwerk en omgeving met jouw video verhalen

Volg onze social impact

Terug naar Golypoon Foundation